Как едно семейство привлече вниманието на хората към пчелите със своята козметика

Как едно семейство привлече вниманието на хората към пчелите със своята козметика
Обратно към блога

Замисляли ли сте се как да окажете положително въздействие върху света, като същевременно се грижите за себе си? Ние го направихме и ето така започнахме пчелното си пътешествие:

През 2019 г. се роди една визия и след много препятствия, през 2021 г.
тя оживя. Да започнем от нулата без никакъв предишен опит в началото
изглеждаше обезсърчително - нарекохме го наше "хоби", сякаш за да
омаловажим потенциалния му успех. Може и да се препъвахме по пътя,но
никога не се отказахме от това начинание, подхранвано от желание и
оптимизъм, доказвайки, че всичко е възможно с чиста решителност в
сърцето!

Създадохме ЛУМИБИ като естествен продължител на една дълго съхранявана
семейна традиция и за двама ни - пчеларството. Пчелните кошери на нашитe семейства се превърнаха в катализатор за разработването на грижата за кожата ЛУМИБИ с цел увеличаване на осведомеността за пчелните популации,
разширяване на досега на хората до пчелните съставки и разпространяване
на посланието за спасяване на медоносните пчели. В основата на ЛУМИБИ стоите и вие, нашите читатели, нашите клиенти. Независимо дали допускаме грешки или не, вашето удовлетворение остава основен приоритет за нас!

2019 година започна с дълго търсене на професионални технологични
специалисти и надеждни партньори за производство, опаковане и печатни
услуги. Бързо напред до 2021 г. - след безброй препятствия и продължително разработване на формулите - на 21 януари най-накрая пуснахме на пазара два невероятни продукта: почистващо масло и успокояващ маслен серум с прополис. Въобще не подозирахме, че тези два продукта щяха да предизвикат такава експлозивна популярност. Нашето малко творение се превърна в незабавен хит и ние осъзнахме, че много по-бързо трябва да вдигнем нивото на работата си, за да можем да постигнем баланс между висококачествени формули, устойчиви практики в опаковането и производството и стабилни взаимоотношения и комуникация с вас – нашите клиенти.

Не можем да ви благодарим достатъчно, че продължавате да бъдете нашият верен водач! Благодарение на вашите напътствия и обратна връзка успяхме да съвършенстваме дизайна на продуктите си, да създадем по-добър онлайн
магазин и уверено да ви покажем кои сме. С голяма гордост можем и да заявим, че ЛУМИБИ е марка, която е на път да се наложи като лидер в областта на грижата за кожата на основата на пчелни продукти в България. Зад тези силни думи стоят постоянна работа, силна мотивация, нестихваща упоритост и една голяма общност от хора, които ни подкрепят – вие, нашият кошер.

Като част от тази мисия, винаги когато купувате от ЛУМИБИ, помагате да направим планетата си малко по-зелена, тъй като подкрепяме инициативата на Гората.бг за засаждане на медоносни дървета. Освен това, използваме стъклени бутилки, тъй като те могат да се рециклират многократно. Разчитаме на вашата подкрепа за по-чисто бъдеще, затова ви молим да рециклирате бутилките си! Пластмасата, която използваме, е необходима за функционалността на опаковката. Въпреки това, когато разгледаме целия жизнен цикъл, можем да намерим предимства и в пластмасата спрямо стъклото.

Нашите транспортни кутии са от 100% рециклиран картон, а мастилото върху бутилките ни също е съобразено с изискванията за рециклиране. За вторичните опаковки използваме хартия, в която 15% от целулозата се замества от отпадъчни цитрусови плодове. Използваните добавки придават на хартията специално оцветяване и текстура, без да ограничават възможностите за печат и обработка. Също така се произвежда със 100% самостоятелно генерирана зелена енергия и съдържа 40% рециклирани влакна. Всички тези мерки водят до 20% намаление на въглеродния отпечатък.Всички тези решения отразяват нашето обещание "За твоята кожа. За нашата Земя." във всяка стъпка от производството.